Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Καθένας κρίνεται από τις πράξεις του

Στον αθλητισμό, άλλοτε κερδίζεις και άλλοτε χάνεις. Αν είσαι καλύτερος από τους αντιπάλους σου κερδίζεις περισσότερες φορές από όσες χάνεις. Η έπαρση και η αμετροέπεια όμως του νικητή, είναι ένδειξη χαμηλής αυτοεκτίμησης, αθλητικού νεοπλουτισμού και έλλειψης παιδείας! Οδηγεί δε με μαθηματική βεβαιότητα στην ύβρη, οπότε ακολουθεί η Άτη, η Νέμεσις και τέλος η Τήσις!

Η ομάδα μας στα 50 περίπου χρόνια της ιστορίας της, έχει να επιδείξει συμμετοχές στην Α2, στη Β' Εθνική και γενικώς σε κατηγορίες που οι σημερινοί της αντίπαλοι, αυτοί που καγχάζουν και ειρωνεύονται επειδή κέρδισαν -και μπράβο τους- τέσσερις φορές σε δύο χρόνια, δεν μπορούν να δουν ούτε στα πιο αισιόδοξα όνειρά τους. Ασφαλώς και αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, δεχόμαστε την ήττα, δίνουμε το χέρι αναγνωρίζοντάς την και δε ζούμε με περασμένα μεγαλεία. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και ουδέποτε προσβάλαμε με τη συμπεριφορά μας εντός και εκτός γηπέδων καμία ομάδα. 

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, σεβόμενοι πάνω απ' όλα την ιστορία μας, τους εαυτούς μας και το αθλητικό ιδεώδες, που επιβάλλει τον σεβασμό στον αντίπαλο, η αξία του οποίου άλλωστε δίνει αξία και στη νίκη. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, απλώς υποτιμά τον εαυτό του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου